Nyttårskonsert på Huset i havet den 10.01- 2013

Der er sjuende året vi får besøk av Arcetimus fra Troms fylkeskommune, kultur i Troms med Erika Tott som kunstnerisk leder av nyttårskonsert på Huset i Havet.

Årets sekstett ble ledet av Erika Toth som har hentet to medlemmer fra Europa: Fiolinist Werner Dickel kommer fra Wuppertal og bratsjist Dénes Ludmány fra Budapest, Sammen med Runa Bergsmo på cello, Knut Erik Sundquist på kontrabass og Pål Magne Solbakk på bratsj, og sopran Gericke som fremføre de spesialarrangerte utgaver av kjent og kjært nyttårs-repertoar * Som overturen til Flaggemusen av Johan Strauss, * «Una voce poco fa», fra barbereren i Sevilla, av Gioacchino Rossini, *»Kunstlerleben – vals op. 136″ av Johan Strauss, * «Im Chambre Separee», fra Der Opernball av Richard Heuberger, * » Ah, non giunge», fra La Sonnambula, av Vincenzo Bellini, * «Unter Donner und Blitz-Polka schnell» av Johann Strauss, *»Zigeunerweisen» av Pablo de Sarasate, * «Maine Lippe, sie kussen so heiss» av Franz Lehar, * «Du sollst der Kaiser meiner Seele sein» fra Der Favorit av Robert Stolz, * «Heia, heia in den Bergen» fra Cardasfyrstinnen av Emmerich Kalman,

* «An der schønen blauen Donau» av Johann Strauss. Konserten ble avsluttet med Champagne Galopp, som ekstranummer.

Det blir et gnistrende og virtuost spill, og forførende sang, og ei humørfylt underholdning av årets sekstett. Isa Katharina og musikerne trollbant publikumet med den fantastiske måte de fremførte den vakre musikken på.

I tillegg gratulert Isa Katharina alle kvinnene med hundreår jubileet for stemmeretten i Norge.

I den forbindelsen deklamerte hun diktet syndefallet av Andre Bjerke, som hyllest til kvinnene i forsamlingen, til sto applaus fra de som var til stede på konserten.

Som tidligere ble det en stor musikalsk opplevelse. Det var noe med det beste som har vært fremført på Huset i Havet siden vi starte med nyttårskonsertene.

En stor takk til Musikk i Troms som gjør det mulig for oss å arrangere slike konserter med de beste musikeren i vår landsdel ut ei distriktene.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.