Dokumentasjon av skrogform

Fra NNFA – Dokumentasjon av skrogform
Før Folkvang ble satt ut tok vi bilder av skroget. Disse ble tatt med formål å lage en 3d-modell av skroget ved hjelp av fotogrammetri. Pga. ugunstige lysforhold i slipphallen ble ikke bildene optimale. Vi har forsøkt å sette bildene sammen, men de trenger nok endel mere arbeid for å få en god 3d-modell.

Blanke flater, som feks. beket på bildet, gir refleksjoner som flytter seg etterhvert som en flytter kameraet. Dette gjør at objektet endrer utseende fra bilde til bilde – dette «forvirrer» fotogrammetri-programmet når det skal sette bildene sammen til en 3d-modell. I tillegg var skroget innsauset med linolje noen dager tidligere, hvilket gjorde at også dette glinset og endret utseende med kameraposisjoner. Vi har prøvekjørt bildematerialet, og det ser ut til at vi skal klare å få en brukbar modell ut av bildene – men det vil som sagt kreve endel arbeid før den blir noenlunde presis.
Link til original

Dette innlegget ble publisert i Folkvang på NNFA. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.