Restaurering av Smia etter Nils Skandfer

Forbundet KYSTEN oppfordret alle kystlag til en landsomfattende aksjon for å bevare et kystkulturminne i det området som de holder til. Astafjord kystlag har adoptert smia og naustet etter Nils Skandfer på Renså i Skånland Kommune som er fra 1890 årene. Vi har nå startet med arbeidet med bevaring av smia. Vi har bygget en plasthall over smia. Taket på smia er tatt av, og vi har samlet opp det utstyret som var inne i smia. Vi har fått kr.25.000,- fra fylkeskommune i Troms til strakstiltak. Det er søkt Kulturminnefondet om finansiering av bevaring smia og naustet etter Nils Skandfer. Vi har også søkt Renså grunneierlag om støtte på kr. 15.000,- til bevaring av smia. Det er Bjørnar Torbergsen og Tore Simonsen som har stått for det meste av arbeidet til nå. Ole-Magnus

Dette innlegget ble publisert i Brest 2012. Bokmerk permalenken.

1 svar til Restaurering av Smia etter Nils Skandfer

  1. Marianne Skandfer sier:

    Lykke til med arbeidet, og gratulerer med støtte! Jeg må legge turen innom Renså snart.

    Mvh.
    Marianne Skandfer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.