Grovfjord – Brest – Grovfjord – 2012

Da vi startet arbeidet med ”vraket” av Folkvang begynte vi tidlig å fable om veteranbåtfestivalen i Brest.

I den lille havnebyen Brest arrangeres vært fjerde år verdens største veteranbåtfestival. To tusen båter med mannskaper fra hele verden. Tre millioner besøkende i den uken festivalen går av stabelen sier litt om den enorme interessen i verden for båtkultur.

Brest 2008

Sommeren 2008 ble planene satt ut i livet. En selvfølgelig forutsetning var hele tiden at Folkvang skulle ha et fast mannskap, skipper og kokk + medseilere.
Et selskap tok på seg oppgaven med å markedsføre turen og skaffe medseilere. Planen var at deltakerne fra Norge skulle danne en konvoi. Vi syntes dette hørtes forlokkende ut, og gikk trøstig i gang med vår del av planleggingen, klargjøring av båt mv.
Kort tid før avgang ble det klart for oss at flere båter ikke greide finansieringen av turen, og at Folkvang slett ikke var full booket. Vi ble enige om at turen skulle foretas likevel. En dag forsinket la tre skippere trøstig i vei mot Brest via Shetland og Orkney. En slitsom, men også en fin og til tider fantastisk opplevelse. Av 16 påmeldte båter fra Norge var det 6 som tok turen til Brest.

Brest 2012

På bakgrunn av disse erfaringene, har vi denne gang bestemt oss for å markedsføre seilasen selv.  Som et ledd i dette er en detaljert seilingsplan allerede utarbeidet og vi har alt fått de første hendvendelser fra interesserte.

Link til siste versjon av seilingsplanen.

Medseilere

Enkeltpersoner eller grupper som ønsker å være medseilere på bestemte etapper (deler) av turen, kan allerede nå melde fra om dette. Skriv antallet personer navn kjønn, alder, strekning og datoer, og send det til oss eller overlevér muntlig pr. telefon. Den endelige lista over medseilere som får plass vil være klar i god tid før avgang, senest medio mars 2012.

Slik det ser ut nå vil det ikke være aktuelt å melde seg på den uka Folkvang er i Brest, samt seilasen til Duarnenez, da det ser ut til at båten vil være full booket fra fredag 13. juli til søndag 22. juli.

Som medseilere regnes folk som betaler en sum pr. døgn og ikke har andre arbeidsoppgaver enn de ønsker selv.
Som medseiler kan man med andre ord velge å fungere som en del av mannskapet, vilket vil si å dra i et taug av og til ol. – eller bare feriere. Vi vil ansette kokk for hele turen. Det er heller ikke obligatorisk å ta et tak i byssa av og til, men om noen føler seg kallet, setter vi (og kokken) stor pris på det.

Forkunnskaper

Vi får ofte spørsmål om seilererfaring er nødvendig for å melde seg på. Svaret er et høyt og rungende NEI! Men, godt humør og positiv innstilling er ikke å forakte med så mange mennesker i samme båt.

De som ønsker å være aktiv under seilas, viser det ved å kle på seg arbeidshansker.Da vil man få mulighet til å ta del i heising av seil, seilmanøvrer, kveiling av tau og pakking av seil.
Alle som ønsker det vil få mulighet til å stå til rors i ”trygge” farvann.
Uten arbeidshansker på, får man ingen ordre, og kan nyte seilasen uten avbrytelser. Alle medseilere kan bevege seg fritt over og under dekk. Når vi heiser seil, tar ned seil, og når vi legger til kai – oppholder vi oss der vi for ordre om.Pris

Det arbeides med budsjett for turen, prisen pr. døgn er ikke klar, men vil ikke under noen omstendighet overstige nok. 600,- pr. døgn inkl. kost.

Båten

Folkvang er en Skandferkutter på 55 fot Bygd ved Nils Skandfers båtbyggeri i 1911. I årene 1993 til 2005 ble Folkvang restaurert og ført tilbake så nær 1911-utgaven som mulig. Innvendig er rominndelingen nær den opprinnelige.
Framme er det i lugaren 4 køyer. Lasterommet er innredet med stort spisebord, bysse, toalettrom m/varmt og kaldt vann og dusj. I byssa er det en åpen løsning, oppvask-kummer rikelig skap-plass, kjøleskap og gassovn m/steikovn. 6 køyer i rommet. Det er dør inn til maskinrommet og skottet er godt lydisolert. Akter er bestikk(kartbord) + 2 køyer. Det er med andre ord ikke mulighet for egen lugar, men alle køyer har forheng med den muligheten for ”privatliv” det måtte gi.
Folkvang har passasjersertifikat for 12 pers.
Det er ingen aldersgrense for medseilere.

Har dere spørsmål, ta kontakt – vi svarer på det meste.

På vegne av oss i Folkvang-miljøet ønsker jeg alle – velkommen om bord!

Vennlig hilsen
Snorre Øien
Booking ansvarlig
telf. 77087816 mob. 47259432 e-post: snorreoe@hotmail.com

 

Da vi startet arbeidet med ”vraket” av Folkvang begynte vi tidlig å fable om veteranbåtfestivalen i Brest.

I den lille havnebyen Brest arrangeres vært fjerde år verdens største veteranbåtfestival. To tusen båter med mannskaper fra hele verden. Tre millioner besøkende i den uken festivalen går av stabelen sier litt om den enorme interessen i verden for båtkultur.

Brest 2008

Sommeren 2008 ble planene satt ut i livet. En selvfølgelig forutsetning var hele tiden at Folkvang skulle ha et fast mannskap, skipper og kokk + medseilere.

Et selskap tok på seg oppgaven med å markedsføre turen og skaffe medseilere. Planen var at deltakerne fra Norge skulle danne en konvoi. Vi syntes dette hørtes forlokkende ut, og gikk trøstig i gang med vår del av planleggingen, klargjøring av båt mv.

Kort tid før avgang ble det klart for oss at flere båter ikke greide finansieringen av turen, og at Folkvang slett ikke var full booket. Vi ble enige om at turen skulle foretas likevel. En dag forsinket la tre skippere trøstig i vei mot Brest via Shetland og Orkney. En slitsom, men også en fin og til tider fantastisk opplevelse. Av 16 påmeldte båter fra Norge var det 6 som tok turen til Brest.

Brest 2012

På bakgrunn av disse erfaringene, har vi denne gang bestemt oss for å markedsføre seilasen selv. Som et ledd i dette er en detaljert seilingsplan allerede utarbeidet og vi har alt fått de første hendvendelser fra interesserte.

Medseilere

Enkeltpersoner eller grupper som ønsker å være medseilere på bestemte etapper (deler) av turen, kan allerede nå melde fra om dette. Skriv antallet personer navn kjønn, alder, strekning og datoer, og send det til oss eller overlevér muntlig pr. telefon. Den endelige lista over medseilere som får plass vil være klar i god tid før avgang, senest medio mars 2012.

 

Slik det ser ut nå vil det ikke være aktuelt å melde seg på den uka Folkvang er i Brest, samt seilasen til Duarnenez, da det ser ut til at båten vil være full booket fra fredag 13. juli til søndag 22. juli.

 

Som medseilere regnes folk som betaler en sum pr. døgn og ikke har andre arbeidsoppgaver enn de ønsker selv.

Som medseiler kan man med andre ord velge å fungere som en del av mannskapet, vilket vil si å dra i et taug av og til ol. – eller bare feriere. Vi vil ansette kokk for hele turen. Det er heller ikke obligatorisk å ta et tak i byssa av og til, men om noen føler seg kallet, setter vi (og kokken) stor pris på det.

Forkunskaper

Vi får ofte spørsmål om seilererfaring er nødvendig for å melde seg på. Svaret er et høyt og rungende NEI! Men, godt humør og positiv innstilling er ikke å forakte med så mange mennesker i samme båt.

 

De som ønsker å være aktiv under seilas, viser det ved å kle på seg arbeidshansker.Da vil man få mulighet til å ta del i heising av seil, seilmanøvrer, kveiling av tau og pakking av seil.

Alle som ønsker det vil få mulighet til å stå til rors i ”trygge” farvann.

Uten arbeidshansker på, får man ingen ordre, og kan nyte seilasen uten avbrytelser. Alle medseilere kan bevege seg fritt over og under dekk. Når vi heiser seil, tar ned seil, og når vi legger til kai – oppholder vi oss der vi for ordre om.

 

Pris

Det arbeides med budsjett for turen, prisen pr. døgn er ikke klar, men vil ikke under noen omstendighet overstige nok. 600,- pr. døgn inkl. kost.

 

Båten

Folkvang er en Skandferkutter på 55 fot Bygd ved Nils Skandfers båtbyggeri i 1911. I årene 1993 til 2005 ble Folkvang restaurert og ført tilbake så nær 1911-utgaven som mulig. Innvendig er rominndelingen nær den opprinnelige.

Framme er det i lugaren 4 køyer. Lasterommet er innredet med stort spisebord, bysse, toalettrom m/varmt og kaldt vann og dusj. I byssa er det en åpen løsning, oppvask-kummer rikelig skap-plass, kjøleskap og gassovn m/steikovn. 6 køyer i rommet. Det er dør inn til maskinrommet og skottet er godt lydisolert. Akter er bestikk(kartbord) + 2 køyer. Det er med andre ord ikke mulighet for egen lugar, men alle køyer har forheng med den muligheten for ”privatliv” det måtte gi.

Folkvang har passasjersertifikat for 12 pers.

Det er ingen aldersgrense for medseilere.

 

Har dere spørsmål, ta kontakt – vi svarer på det meste.

 

På vegne av oss i Folkvang-miljøet ønsker jeg alle – velkommen om bord!

 

 

Vennlig hilsen

Snorre Øien

Booking ansvarlig

telf. 77087816 mob. 47259432 e-post: snorreoe@hotmail.com

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.