Baking seil til Folkvang

På fredag startet vi å barke seilene til Folkvang(7seil). Vi hadde satt barken til gjæring for sirka 3 uker i 2 stål tønner på 180 liter. Barken var kvernet i en kompost kvern. Det var ca 30 liter bark i hver tønne. Tønnene ble satt opp på noen stener slik at vi fikk plassert proppan brennere under tønnene for oppvarming av barkelågen.På forhånd hadde jeg smeltet 10 kg hestetalg i en kjele slik at den ble flytende. Det er viktig at det blir tilsatte ca 1 liter med vann i kjelen når talgnen blir varmet opp slk at ikke talgen blir svidd. Talgen blir smeltet slik at den blir flytende. Den fordeles i begge tønnene. I tillegg har vi i ca 3 liter tran pr, 2 liter tjære pr. tønne og 2 liter engelsk rød fargepulver.Tønne blir fylt helt opp med vann ( ca 170 l)Barkelågen blir varmet opp til ca 70-80 °.Seilene blir lagt på en presenning på kaia.Den varmende barkelågen blir tømt på seileneog børstet ut over seilene med en piasavakost.Nå  seilet er dekket med barkelåg snues seile for barking på den andre siden.Seilene blir lagt oppå hver andre når vi barker dem.Samme prosedyren ble gjort på alle seilene til Folkvang. Seilene lå på kaia til neste dag. Da ble de hengt opp til tørk.


Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.