Kystkultur uken som Grov skole har arangert i 16 år.

Kystkultur uke ved Grov skole er arrangert i 16 år. Det er vel 70 elever ved skolen fra 1 til 10 klasse + ca. 10 gjester elever som kommer fra Siggerud i sør til Tromsø i nord. Det er også 2 lokale sjarkfiskere som er med å fisker  under kystkultur uken. I tillegg er også foreldre,  besteforeldre aktive deltagere i forbindelse kystkultur uken. Elevene er med på havet å setter garn og line. I tillegg fisker de med handsnøre.  Det er brakt på land ca 3500 kg med fisk løpet av uken. Elevene, lærene, forelderene og besteforeldre har tatt imot fisken på land å sløyet fiske og skjært file av den. Når fisken er sløye, vasket og klargjort blir  den brakt opp til skolekjøkken for tilberedelse av fiskekaker,fiskegrateng,fisk i form, stekt fisk. I tillegg lager elevene blodpudding,blodpannekaker. De steker også sveler og de baker også mange brød.

Elevene selger også fiske file, fiskegrateng, fiskekaker og brød til dem som kommer innom på skolen. Inntektene går til å dekke utgifter i forbindelse med kystkulturuken.

Gymsalen blir omgjort til fiskar heim. Her serveres alle havets delikatesser til alle som er med å jobber i forbindelse med kystkultur uken. I tillegg er bygdens innbyggere å kjøper lunsj og middag. 10 klassen  har vært ute med Folkavang ut på tur å fått opplæring i navigasjon, sikkerhet sjøen. I tillegg fikk de prøve å styre båten.  Vi var også ute 2 turer med første og andre klasse. Vi fikk også besøk av barnehagen mens båten lå ved kai.

Her er dagens fangst av sei, torsk, hyse og makrell brakt på land til fiskemottaket.

 Skolekjøkkenet er viktig del av opplæringen i forbindelse med tilberedelse av den fisken som blir brakt på land.

Bjørgunn tilbeder fiskefarse, og Marit steiker fiskekaker.

Her er en ivrig elev i gang med å sløye dagen fangst.

Det var trivelig å ha med elevene fra første og andre klasse på tur med Folkvang.

Elevene på skolen har dekket bordene i fiskarheimen til festmåltid.

Her er guttene i gang med egning av lina

I gangen ved siden av fiskarheimen er det dekket lang bord med alle havet delikatesser.

I tillegg ble det servert blodpudding og blod pannekaker.

Det ble også brakt på land to kveiter på ca 35 kg

 

Vi hadde også besøk ombord på Folkvang av barnehagen. det var stor stas å dreie på rattet.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.