Vedlikehold av Folkvang på Nord Norsk fartøyvernsenter i Gratangen

Folkvang er rigget ned og satt inn på på fartøyvernsentret i Gratangen. Vi hadde oppdaget noe råteskade på babord og styrbord siden. Det ble da bestemt at det skulle demonteres noen hudplanker for nærmere kontroll av spant og hudplanker. Det viste seg at vi hadde hadde fått soppangrep på et stort område på både styrbord og babord side. Det er også oppdaget soppangrep på en dekksbjelke, på rekkestøtter og i deler av dekket.

Fartøyvernsentret har sendt inn prøver av de områdene som er soppskadet til et firma som heter MYCO TERM. De tilbakemeldingen vi har fått fra dem, er at det er tømmersopp og gråråte. De områdene som er angrepet må fjernes og erstattes med nye materialer. Dette vil bli en omfattende jobb, og det vil ta lang tid før vi får båten på havet i gjen.

Dette innlegget ble publisert i Bildegallerier, Folkvang på NNFA, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.