Tjæring av løpende rigg

Her holder jeg på med å tjære all løpende rigg til Folkvang. Tjæren blandes med 2dl. lyse (Tran) pr. liter tjære, og varmes i vannbad til ca. 60 grader. Hampetauet darres i gjennom den varme tjæren slik det fremgår av bildet. Dette gjør vi for å impregnere  hampetauet og for at det skal bli mykt å arbeide med.

Når tauet er nytjæret tar det ikke til seg vann og dermed holder det seg myk og fint å arbeide med. Det som er viktig er å holde tjæra varm for at den skal trenge godt inn i tauverket. En bør ikke ha på seg bryllupsdressen når en skal gjøre dette arbeidet.

(Klikk på bildene for større versjon)

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.